Blog
|
(20) 363 7881
Kérjen ajánlatot!

A jogszabály szerint minden készenlétben tartott tűzoltó készüléken évente karbantartást, felülvizsgálatot, hitelesítést kell végezni.
Ne felejtse el Ön sem az éves felülvizsgálatot! 


Tűzoltó készülékek, tűzoltó vízforrások
ELLENŐRZÉSE, HITELESÍTÉSE, KARBANTARTÁSA

Kérje egyedi ajánlatunkat személyesen, telefonon vagy honlapunkon keresztül: 
PeMiKo Munkaruházati üzlet, 2344 Dömsöd, Tassi út 43.
Tel: 06 20 363 7881
http://www.munkavedelmis.com/kapcsolat/elerhetoseg

shutterstock 115760446


ergonomia

Sokan számítógép előtt ültök szinte egész nap és hát, nyak, váll fájdalmakra panaszkodtok. Csoda, hogy ezek után kimondásra kerül azaz ördögi szó: kényszer testtartás.

Mi is ez? Görnyedt, nem megfelelő tartás, ami előbb vagy utóbb sajnos fájdalmakkal is jár. A rossz testtartásnak köszönhetően az izomzat merevebbé válik, ezáltal elhúzhatja a csigolyákat eredeti helyükről.

Az ergonómia a munkavégzés környezetével, az ember és az alkalmazott eszközök közötti kapcsolatokkal, és ezek egymásra gyakorolt hatásával foglalkozó tudomány.

Számítógépes munkavégzés során terhelésnek van kitéve a derék, a hát, a nyak, a csukló és az ujjak . Fontos, hogy a szék és az asztal magasságának helyes beállításán túl figyeljünk a következőkre:

A helytelen kéztartás ínhüvelygyulladást, ízületi fájdalmakat okozhat. Ennek elkerülése érdekében kezünket tartsuk vízszintesen, és mindig használjunk csuklótámaszt.

A monitor teteje legyen a szemmel egy magasságban, vagy valamivel az alatt.  A monitor pontosan előttünk legyen középen. Célszerű dönthető, elforgatható, villogásmentes, tükröződés és fényvisszaverődés mentes képernyő, illetve alacsony zajszintű nyomtató. Mesterséges megvilágításnál szórt fény a helyiségben, irányított fény a munkaasztalra.

Az alkar munka közben vízszintesen, vagy 10°-kal felette legyen! A felkar függőleges, a kézfej az alkarral egy egyenesbe essen. A csukló legyen alátámasztva.

A hát függőleges, a háttámla a derék-hát átmenetnél legyen megtámasztva!

A comb vízszintesen, a lábszár függőlegesen helyezkedjen el! A talp legyen alátámasztva. Rendszeresen iktassunk be pihenőket, és rövid tornával mozgassuk meg testünket!

A rossz testtartás állandósulhat, ízületi fájdalmak, vérkeringési zavarok jelentkezhetnek. Ezek mellett megjelenhet: fáradékonyság, ingerlékenység, antiszociális magatartás, romló teljesítmény.

A problémák megjelenését a megfelelően kialakított egészséges munkakörnyezet kialakításával megelőzhetjük. Az egészségi kockázat megelőzése a munkáltató feladata.

Sokszor nem is gondolnátok, hogy nem csak munkahelyen, de az otthoni vagy szabadidős tevékenységek alkalmával is figyelnünk kellene a helyes testtartásra.

A fájdalmak megelőzhetők egy kis odafigyeléssel!

Vigyázzunk magunkra! Figyeljünk egymásra!

A törvényi előírásoknak megfelelő az a munkavédelmi oktatási anyag, amelyet legalább középfokú munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készített az Ön vállalkozása számára. Ellenőrzéskor a hatóság kérheti Öntől, hogy mutassa be az oktatási anyag készítőjének a végzettségét bizonyító dokumentumot.

Nem új, de még mindig problémát okozó változás volt 2015. márciusában a tűzvédelmi oktatásban, ez időponttól a tűzvédelmi oktatási anyagot minimum középfokú tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készítheti el és a végzettséget igazolni kell. Egyes esetekben felsőfokú tűzvédelmi szakképesítést is előír a rendelet. Ezekről bővebben ITT olvashat.

Milyért jó az online munkavédelmi / tűzvédelmi oktatás?

Az oktatás ebben a formában sokkal rugalmasabb időkeretben, kevesebb munkaidő kieséssel elvégezhető, mint egy oktatótermi személyes oktatás. A kollégái a kezük ügyében lévő eszközön, akár utazás közben is megnézhetik az anyagot és kitölthetik a tesztet. Az oktatási anyagot a munkavállalók többször is megtekinthetik, a képek és videók segítik a tananyag megértését, rögzülését és ezzel az egészségesebb és biztonságosabb munkavégzést, valamint a tűzmegelőzést.

Mikor kell tűz- és munkavédelmi oktatást tartani?

Amikor a munkatársak -valós időtől függetlenül- többféleképen emlékeznek, hogy ki, mikor és hol tartotta meg az oktatást. Jogszabályi értelemben pedig,

  • új belépő munkavállaló esetén vagy ha a munkavállaló munkakört, munkavégzési helyet pl. másik telephelyre kerül, akkor részére a tevékenység megkezdése előtt.
  • Időszakosan minden munkavállalónak, az időszak maximum 1 év lehet.
  • Rendkívüli esemény után.
  • Új technológia bevezetése előtt
  • Munkaeszköz átalakítása vagy új munkaeszköz üzembe helyezése előtt.

Ki oktathatja a munkatársakat?

  • Munkavédelmi/tűzvédelmi szakember
  • Vállalkozás vezetője,
  • vagy az ezzel megbízott személy, aki felkészült a szakember által készített oktatási anyagból.

Milyen formában történhet szabályosan a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás?

Szabályosan munkavédelmi / tűzvédelmi oktatást munkaidőben szükséges megtartani. A munkavédelmi oktatás elvégzését a témakör megnevezésével és a résztvevők aláírásával együtt kell archiválni és minimum 5 évig meg kell őrizni.

  • A megrendelővel egyeztetett helyszínen és időpontban személyes oktatás keretében.
  • Számítógéppel (is) rendelkező vállalkozásoknál virtuális térben is megtartható a munkavédelmi oktatás.

Milyen azaz online munkavédelmi / tűzvédelmi oktatás?

Elsősorban adminisztratív munkakörök vagy olyan munkakörök esetén alkalmazható oktatási forma, ahol a munkavállaló számítógéppel (is) végzi a munkáját, vagy rendelkezik okos telefonnal, tablettel.
Az online oktatás megrendelése esetén a vállalkozására szabott oktatási anyagot készítünk. Az oktatási anyag szövegből, képekből videókból áll, melynek a végén egy tudás ellenőrző tesztet tölt ki a munkavállaló. Az oktatás elvégzéséről igazolást állítunk, melyet az ellenőrző hatóság részére is igazolja a valós részvételt.

Milyen eszköz szükséges az online munkavédelmi oktatáshoz?

A prezentáció bármilyen internetes böngészőt futtatni képes eszközzel pl. mobil telefon, tablet, laptop, asztali számítógéppel megtekinthető.

Mennyi időt vesz igénybe az online munkavédelmi / tűzvédelmi oktatás?

Az oktatás a prezentáció megtekintéséből áll elsődlegesen, ennek időtartama 15 – 30 perc, de minden esetben függ a vállalkozás tevékenységének kockázataitól. A kapcsolódó teszt kitöltése nagyjából 5 perc. Abban az esetben, ha a munkavállaló tesztje nem sikerült, lehetőséget biztosítunk a többszöri bemutató ismételt megtekintésére és a teszt megismétlésére.

Mennyi az ára az online munkavédelmi / tűzvédelmi oktatásnak?

Az oktatási anyag a kapcsolódó tudásellenőrzés, valamint az oktatás igazolásának az ára függ a végzett tevékenységtől és a munkavállalói létszámtól, de már 10.000 Ft-tól elérhető.


További kérdése lenne vagy szeretné megrendelni az oktatás? Hívja munkatársainkat vagy töltse ki az ajánlatkérő felületünket!


Kérjen ajánlatot itt!

Írja be a részleteket, és hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel. 

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:30
Szombat: 08:00 - 12:00
Vasárnap: zárva

Kapcsolat

2344 Dömsöd,
Tassi út 43.

(20) 363 7881
  (20) 540 3119
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.