Munkavédelmi kockázatértékelés
|
(20) 363 7881
Kérjen ajánlatot!A munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény alapján,
A munkáltatónak rendelkeznie kell kockázatértékeléssel, amelyben köteles minőségileg, mennyiségileg értékelni a munkavállalók egészségét és biztonságát veszélyeztető kockázatokat, különös tekintettel az alkalmazott munkaeszközökre, veszélyes anyagokra és keverékekre, a munkavállalókat érő terhelésekre, valamint a munkahelyek kialakítására.

munkáltató a kockázatértékelést, a kockázatkezelést és a megelőző intézkedések meghatározását - eltérő jogszabályi rendelkezés hiányában - a tevékenység megkezdése előtt, azt követően indokolt esetben, de legalább 3 évente köteles elvégezni.

kockázatértékelés dokumentumát a munkáltató köteles a külön jogszabályban foglaltak szerint, de legalább 5 évig megőrizni.

Indokolt esetnek kell tekinteni: az alkalmazott tevékenység, technológia, munkavégzés módjának megváltozását, illetve minden olyan, az eredeti tevékenységgel összefüggő változtatást, amelynek eredményeképpen a munkavállalók egészségét, biztonságát meghatározó munkakörülményi tényezők megváltozhattak - ideértve a munkaklíma-, zaj-, rezgésterhelést, légállapotokat (gázállapotú por, rost légszennyezők minőségi, illetve mennyiségi változását).

Soron kívül el kell végezni a kockázatértékelést: ha az alkalmazott tevékenység, technológia, munkaeszköz, munkavégzés módjának hiányosságával összefüggésben bekövetkezett munkabaleset, fokozott expozíció, illetve foglalkozási megbetegedés fordult elő, vagy a kockázatértékelés a külön jogszabályban meghatározott szempontra nem terjedt ki.

A munkavédelmi hatósági ellenőrzés során a munkáltatónak kell bizonyítania a tevékenység megkezdésének tényét, időpontját.

A munkáltató a kockázatértékelést követően, annak megállapításait figyelembe véve, a feltárt kockázatok kezelése során határozza meg: 

    • a védekezés leghatékonyabb módját,
    • a kollektív, műszaki egyéni védelem módozatait,
    • az alkalmazandó szervezési és egészségügyi megelőzési intézkedéseket.

A kockázatértékelés elvégzésekor a kémiai biztonság területén a külön jogszabályban foglalt szempontokat is figyelembe kell venni.

kockázatértékelés elméleti és gyakorlati szaktudást igénylő szaktevékenység, ezért bízzon meg minket a feladat elvégzésével!

Ingyenes tanácsadás, állapotfelmérés! Ezzel Ön csak nyerhet!

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:30
Szombat: 08:00 - 12:00
Vasárnap: zárva

Kapcsolat

2344 Dömsöd,
Tassi út 43.

(20) 363 7881
  (20) 540 3119
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.