Blog
|
(20) 363 7881
Kérjen ajánlatot!

A törvényi előírásoknak megfelelő az a munkavédelmi oktatási anyag, amelyet legalább középfokú munkavédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készített az Ön vállalkozása számára. Ellenőrzéskor a hatóság kérheti Öntől, hogy mutassa be az oktatási anyag készítőjének a végzettségét bizonyító dokumentumot.

Nem új, de még mindig problémát okozó változás volt 2015. márciusában a tűzvédelmi oktatásban, ez időponttól a tűzvédelmi oktatási anyagot minimum középfokú tűzvédelmi szakképesítéssel rendelkező személy készítheti el és a végzettséget igazolni kell. Egyes esetekben felsőfokú tűzvédelmi szakképesítést is előír a rendelet. Ezekről bővebben ITT olvashat.

Milyért jó az online munkavédelmi / tűzvédelmi oktatás?

Az oktatás ebben a formában sokkal rugalmasabb időkeretben, kevesebb munkaidő kieséssel elvégezhető, mint egy oktatótermi személyes oktatás. A kollégái a kezük ügyében lévő eszközön, akár utazás közben is megnézhetik az anyagot és kitölthetik a tesztet. Az oktatási anyagot a munkavállalók többször is megtekinthetik, a képek és videók segítik a tananyag megértését, rögzülését és ezzel az egészségesebb és biztonságosabb munkavégzést, valamint a tűzmegelőzést.

Mikor kell tűz- és munkavédelmi oktatást tartani?

Amikor a munkatársak -valós időtől függetlenül- többféleképen emlékeznek, hogy ki, mikor és hol tartotta meg az oktatást. Jogszabályi értelemben pedig,

  • új belépő munkavállaló esetén vagy ha a munkavállaló munkakört, munkavégzési helyet pl. másik telephelyre kerül, akkor részére a tevékenység megkezdése előtt.
  • Időszakosan minden munkavállalónak, az időszak maximum 1 év lehet.
  • Rendkívüli esemény után.
  • Új technológia bevezetése előtt
  • Munkaeszköz átalakítása vagy új munkaeszköz üzembe helyezése előtt.

Ki oktathatja a munkatársakat?

  • Munkavédelmi/tűzvédelmi szakember
  • Vállalkozás vezetője,
  • vagy az ezzel megbízott személy, aki felkészült a szakember által készített oktatási anyagból.

Milyen formában történhet szabályosan a munkavédelmi és tűzvédelmi oktatás?

Szabályosan munkavédelmi / tűzvédelmi oktatást munkaidőben szükséges megtartani. A munkavédelmi oktatás elvégzését a témakör megnevezésével és a résztvevők aláírásával együtt kell archiválni és minimum 5 évig meg kell őrizni.

  • A megrendelővel egyeztetett helyszínen és időpontban személyes oktatás keretében.
  • Számítógéppel (is) rendelkező vállalkozásoknál virtuális térben is megtartható a munkavédelmi oktatás.

Milyen azaz online munkavédelmi / tűzvédelmi oktatás?

Elsősorban adminisztratív munkakörök vagy olyan munkakörök esetén alkalmazható oktatási forma, ahol a munkavállaló számítógéppel (is) végzi a munkáját, vagy rendelkezik okos telefonnal, tablettel.
Az online oktatás megrendelése esetén a vállalkozására szabott oktatási anyagot készítünk. Az oktatási anyag szövegből, képekből videókból áll, melynek a végén egy tudás ellenőrző tesztet tölt ki a munkavállaló. Az oktatás elvégzéséről igazolást állítunk, melyet az ellenőrző hatóság részére is igazolja a valós részvételt.

Milyen eszköz szükséges az online munkavédelmi oktatáshoz?

A prezentáció bármilyen internetes böngészőt futtatni képes eszközzel pl. mobil telefon, tablet, laptop, asztali számítógéppel megtekinthető.

Mennyi időt vesz igénybe az online munkavédelmi / tűzvédelmi oktatás?

Az oktatás a prezentáció megtekintéséből áll elsődlegesen, ennek időtartama 15 – 30 perc, de minden esetben függ a vállalkozás tevékenységének kockázataitól. A kapcsolódó teszt kitöltése nagyjából 5 perc. Abban az esetben, ha a munkavállaló tesztje nem sikerült, lehetőséget biztosítunk a többszöri bemutató ismételt megtekintésére és a teszt megismétlésére.

Mennyi az ára az online munkavédelmi / tűzvédelmi oktatásnak?

Az oktatási anyag a kapcsolódó tudásellenőrzés, valamint az oktatás igazolásának az ára függ a végzett tevékenységtől és a munkavállalói létszámtól, de már 10.000 Ft-tól elérhető.


További kérdése lenne vagy szeretné megrendelni az oktatás? Hívja munkatársainkat vagy töltse ki az ajánlatkérő felületünket!


Kérjen ajánlatot itt!

Írja be a részleteket, és hamarosan kapcsolatba lépünk Önnel.



 

Nyitva tartás

Hétfő - Péntek: 08:00 - 16:30
Szombat: 08:00 - 12:00
Vasárnap: zárva

Kapcsolat

2344 Dömsöd,
Tassi út 43.

(20) 363 7881
  (20) 540 3119
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.